Invloed Klassieker besproken

Gevolgen van Klassieker-nasleep hoog ingeschat: 'Niemand begrijpt dat dit gebeurt'

25 september 2023 om 21:25
Laatste update: 25 september 2023 om 21:38

De gestaakte Klassieker van zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA kan weleens grote gevolgen hebben voor het Nederlandse voetbal. Dat stellen Marco van Basten en Ruud Gullit maandagavond bij Rondo. 

"Hier krijg je alleen nog maar meer gedoe van, dat is niet slim", aldus Van Basten, die daarmee doelt op het besluit van Ajax om niet akkoord te gaan met het plan van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond maakte maandagmiddag bekend de Klassieker op woensdag uit te willen spelen. Ajax wil dat niet en overweegt nu juridische stappen. 

Na afloop van de staking zochten leden van de harde kern de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA op, met een ravage als gevolg. "Nu sta je er weer als Nederland niet goed op", zegt Gullit, waarna Dennis Te Kloese (algemeen directeur Feyenoord) aanvult: "Niemand in het buitenland kan begrijpen dat dit gebeurt."

Mogelijk gaan aanstaande tegenstanders van Nederlandse ploegen in Europa nu ook voorbereidingen treffen. "Straks met Europese wedstrijden ga je weer extra maatregelen krijgen omdat Nederlandse ploegen ernaar toe gaan. Dat wil je allemaal niet hebben", aldus Gullit. Van Basten stelt tot slot dat het Nederlandse voetbal en in het bijzonder Ajax behoorlijk veel gezichtsverlies hebben geleden. "Het is zó slecht voor Ajax, het is zó slecht voor het voetbal."