Te Kloese onthult doorverkooppercentage Kökcü

Detail over Kökcü-deal bekend: Te Kloese onthult doorverkooppercentage Feyenoord

25 september 2023 om 21:43
Laatste update: 25 september 2023 om 21:47

Feyenoord kan bij een toekomstige transfer van Orkun Kökcü een behoorlijk graantje meepikken. Dennis te Kloese, de algemeen directeur van de Rotterdammers, heeft maandagavond bij Rondo het door Feyenoord bedongen verkooppercentage onthuld. 

Kökcü maakte afgelopen zomer voor een vast bedrag van 30 miljoen de overstap van Feyenoord naar Benfica. De middenvelder doet het goed bij zijn nieuwe werkgever in Portugal en Te Kloese volgt hem nog op de voet. "We hebben vanuit de club een goede relatie met Kökcü en zijn vader. Je gunt hem het beste. Het is leuk om te zien. Het is een fantastische voetballer. Ik hoop dat hij bij Benfica en daarna nog stappen gaat maken, want dat zou voor ons leuk zijn", vervolgt de Feyenoord-directeur, die moeite heeft zijn lach te onderdrukken. 

Presentator Wytse van der Groot vraagt vervolgens aan Te Kloese of Feyenoord een doorverkooppercentage heeft opgenomen in de deal met Benfica, iets wat al langer bekend leek te zijn. "Mwoah, klein beetje", reageert de algemeen directeur, die vervolgens het percentage prijsgeeft: "25 procent". 

Marco van Basten vindt het 'mooi' om te zien dat Kökcü elk jaar weer stappen zetten in zijn ontwikkeling zet. "Hij had ook echt het idee dat dit een goede stap was. Voor ons en voor onze jeugdopleiding is het ook heel belangrijk dat de jongens die weggaan, het goed doen", besluit Te Kloese.