Derksen schuift kandidaat naar voren bij Ajax

'Ideale' opvolger Mislintat naar voren geschoven: 'Streuer goede td met ervaring'

25 september 2023 om 22:44

Jan Streuer is de ideale kandidaat om de functie van directeur voetbalzaken bij Ajax te gaan bekleden, aldus Johan Derksen. Die functie is momenteel vacant, aangezien de Amsterdammers zondagavond na de desastreus verlopen Klassieker bekendmaakten Sven mislintat te ontslaan.  

Streuer droeg afgelopen zomer bij FC Twente het stokje van technisch directeur over aan Arnold Bruggink. Streuer is echter nog altijd verbonden aan de club, aangezien de samenwerking goed bevalt. 

Ondanks dat Streuer bij Twente dus een stapje terug heeft gedaan en de respectabele leeftijd van 72 jaar heeft, acht Derksen hem perfect geschikt voor de rol van td bij Ajax. "Nu Van Gaal (Louis, red.) het niet wordt, denk ik dat Streuer de ideale man is. Die heeft de functie bekleed bij Twente en Shakhtar Donetsk. Hij heeft veel spelers gehaald en Twente weer omhoog geholpen", aldus Derksen maandagavond bij Vandaag Inside. "Streuer begeleidt nu Bruggink, maar die kan zo weg. Dan heb je morgen direct een goede technisch directeur met veel ervaring."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: