Wedden op een doelpunt van João Cancelo bij Mallorca - Barcelona

Vliegende Barça-start van Cancelo: back op zoek naar derde competitiegoal op rij

26 september 2023 om 13:00

ADVERTORIAL – Vanavond speelt FC Barcelona op het Spaanse eiland Mallorca tegen de gelijknamige club die daar speelt. De Catalanen doen dat zonder de geblesseerde Frenkie de Jong maar met João Cancelo, die sinds zijn komst goud waard is. Blik vooruit en speel mee bij JACKS.NL! De bookmaker heeft een hoge odd voor een nieuw doelpunt van de Portugees in petto.

Assist-koning naar de uitgang bij Manchester City

In de zomer van 2019 trekt Manchester City João Cancelo aan als concurrent van Kyle Walker. De rechtsback gooit geen hoge ogen in zijn eerste seizoen voor de club, maar in de ruim twee jaar daarna gaat het hard met de Portugees. Op zowel rechts- als linksback wordt Cancelo ingezet en daar profileert hij zich vooral in voetballend opzicht tot één van de beste backs ter wereld. In totaal maakt Cancelo negen goals en geeft hij tweeëntwintig assists, waarna het City-hoofdstuk in de winter van 2023 abrupt tot een einde komt.

Cancelo kan zich niet vinden in het roulatiesysteem van Pep Guardiola en heeft naar eigen zeggen te weinig speeltijd. City staat vervolgens pal achter Guardiola en laat de back naar Bayern München verkassen. In München schiet de back uit de startblokken en wordt zelfs kampioen van Duitsland met in totaal één goal en zes assists in 21 wedstrijden, maar de club besluit niet om hem definitief over te nemen.

Vliegende start in Barcelona

City verwelkomde afgelopen zomer een ontevreden Cancelo en daar heeft Barcelona lachend gebruik van gemaakt. De Catalanen hebben de Portugees voor één seizoen gehuurd zonder optie tot koop. Dat is gezien het hoge prijskaartje van Cancelo en de financiële situatie van de club misschien niet zo gek, maar het toevoegen van hem aan de selectie van Xavi werpt in ieder geval zijn vruchten af.

Cancelo beleeft een vliegende start bij Barcelona en kwam al twee keer tot scoren in de vier wedstrijden die hij tot nu toe voor de club speelde. Die twee goals maakte hij in de laatste twee competitiewedstrijden voor de Spanjaarden tegen respectievelijk Real Betis en Celta de Vigo. Zijn goal tegen laatstgenoemde club maakte de meeste Spaanse tongen los: het was de winnende 3-2 in de blessuretijd van het duel.

De odd

JACKS.NL speelt in op de scoringsdrift van Cancelo. De bookmaker heeft een bijzonder hoge odd van 9.50 aan een goal van hem gekoppeld.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust