'Vertrek Mislintat kan Ajax miljoenen kosten: club wacht in spanning op onderzoek'

'Ajax mogelijk miljoenen kwijt aan Mislintat: uitkomst onderzoek van invloed'

26 september 2023 om 18:50

Het ontslag van directeur voetbalzaken Sven Mislintat kan Ajax zo maar eens nog miljoenen gaan kosten, dat meldt RTL Z. Niet alleen op het gebied van verdampte transferwaarde, maar ook met een mogelijke ontslagvergoeding.

Wat betreft de ontslagvergoeding meldt RTL Z dat een woordvoerder van Ajax heeft medegedeeld geen verdere uitspraken te doen. Het medium plaatst daarbij echter de kanttekening dat ontslagvergoedingen 'normaal' zijn in de voetbalwereld, en trekt de vergelijking met het controversiële vertrek van Marc Overmars, de voorganger van Mislintat. Overmars moest na zelf op te stappen ruim een miljoen euro aan tekengeld terugbetalen voor het niet uitdienen van zijn contract. Hoewel in dat geval juist Overmars de portemonnee moest trekken, blijft het principe hetzelfde: wie de overeenkomst beëindigt, moet betalen.

Mocht de Duitser een rechtszaak aanspannen en een geldbedrag eisen, dan zou dat in de miljoenen kunnen lopen. Wat hierop van invloed zou kunnen zijn, is het onderzoek dat loopt naar Mislintat. Als blijkt dat hij niet correct gehandeld heeft, zou dat van belang kunnen zijn omtrent de afkoopsom die mogelijk betaald moet worden.