'Santiago Gimenez was nét voor deadline dichtbij transfer naar Spaanse top'

'Feyenoord-spits Gimenez was dichtbij overgang naar Madrid'

26 september 2023 om 19:18

Na een sterk debuutseizoen bij Feyenoord, waarin de club kampioen wordt en de kwartfinale van de Europa League behaalde, is Santiago Gimenez de Rotterdammers trouw gebleven. Toch was de spits in de absolute slotfase van de transfermarkt nog dichtbij een vertrek, zo meldt Gianluca Di Marzio.

'Diego Simeone was onder de indruk van wat Gimenez heeft laten zien', schrijft Di Marzio, die stelt dat Simeone de spits naar Atlético Madrid wilde halen. Radamel Falcao, de man waar Gimenez vroeger idolaat van was, zou zelfs zijn ingeschakeld om hem te overtuigen. Falcao, zelf ooit spits van Atléti, was naar verluidt aanwezig bij de onderhandelingen. Gimenez zou dichtbij een overgang naar Spanje zijn geweest, maar door een gebrek aan tijd zou de transfer uiteindelijk geen doorgang hebben gevonden.

Gimenez verlengde middenin de transferperiode juist zijn contract bij Feyenoord, al zou dat mogelijk ook te maken kunnen hebben met het vergroten van zijn waarde. Meerdere clubs hebben zich nadien nog gemeld voor de Mexicaan, die in de zomer van 2022 overkwam van Cruz Azul. Na enige tijd als tweede spits gediend te hebben, speelde hij in de tweede seizoenshelft Danilo uit de basis bij Feyenoord.