FC Barcelona struikelt op Mallorca

Koploper Barcelona loopt zonder geblesseerde De Jong averij op tegen Mallorca

26 september 2023 om 23:32

FC Barcelona is dinsdagavond op bezoek bij RCD Mallorca tegen puntenverlies aangelopen. De Catalanen, die aantraden zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk op het Spaanse eiland.

Barcelona kende afgelopen weekend ook al de grootst mogelijk moeite tegen Celta de Vigo. Toen werd er na een krankzinnige comeback alsnog met 2-3 gewonnen. Tegen Mallorca, de huidige nummer vijftien van La Liga, vertoonde de Barça-defensie opnieuw behoorlijk wat scheurtjes. Vedat Muriqi tekende al na acht minuten spelen voor de verrassende 1-0.

Raphinha, die een voorhoede vormde met Ferran Torres en João Félix, repareerde de schade even later met een hard en droog schot. Op slag van rust, net toen de bezoekers wat beter in hun spel kwamen, nam Mallorca opnieuw de voorsprong. Abdón Prat scoorde: 2-1.

Féix was een kleine tien minuten na rust dichtbij de voorsprong, maar raakte de paal. Vervolgens bracht trainer Xavi Robert Lewandowski binnen de lijnen, maar het lukte de Poolse topspits niet om tot scoren te komen. Het twintigjarige talent Fermín López slaagde daarin wel. Hij kon binnenwerken na een zeer fraaie aanval, waarbij ook de zestienjarige Lamine Yamal betrokken was. Het bleek het laatste wapenfeit van de avond. Ondanks de comeback zal Barcelona toch vooral balen dat het punten heeft verspeeld.