Mislintat

'Mislintat verzocht groot deel van Ajax-aanwinsten van zaakwaarnemer te wisselen'

26 september 2023 om 23:39
Laatste update: 26 september 2023 om 23:54

Sven Mislintat wilde dat een aanzienlijk deel van de zomerse Ajax-aanwinsten van zaakwaarnemer wisselde. Dat maakt de NOS dinsdagavond bekend. Het medium meldt dat Gerben Everts, directeur van de vereniging van effectenbezitters (VEB), hier aanwijzingen voor heeft gekregen. De schimmige Borna Sosa-deal wordt dan ook slechts 'het topje van de ijsberg' genoemd. 

Een week geleden kwam naar buiten dat Ajax een onderzoek op touwen had gezet naar aanleiding van het nieuws omtrent Sosa. Mislintat liet de Kroatische linksback van zaakwaarnemer wisselen. Daarbij zou spraken zijn belangenverstrengeling. Inmiddels is de Duitse voetbaldirecteur, die ook door oud-werkgever VfB Stuttgart wordt onderzocht, ontslagen door Ajax. 

Ondanks dat hij al op straat staat, is de VEB, een beleggersclub, benieuwd naar de resultaten van het onderzoek. Het lijkt er in eerste instantie op dat er meer aan het licht zal gaan komen. "De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg", aldus Everts, in gesprek met de NOS. "Er zijn aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf", vervolgt hij. 

Mogelijk heeft het geplande onderzoek van de VEB niet alleen negatieve gevolgen voor Mislintat. De VEB wil immers ook duidelijkheid over of de commissarrissen wel voldoende toezicht hebben gehouden op de gang van zaken in de Johan Cruijff ArenA. Er wordt achterhaald of Mislintat via een eventuele afvloeiingsregeling nog een geldsom meekrijgt.