Amrabat na United-blessure

Linksback Amrabat straalt na basisdebuut United: 'Sta zelfs op doel als het moet'

27 september 2023 om 07:32

Sofyan Amrabat vindt het geweldig dat hij dinsdagavond zijn basisdebuut heeft gemaakt voor Manchester United. De middenvelder speelde ongeveer een uur mee in het gewonnen League Cup-duel met Crystal Palace

Amrabat maakte vier dagen terug al zijn Premier League-debuut voor United door tegen Burnley in te vallen. Dinsdagavond debuteerde hij in de basis op een voor hem vrij onbekende positie: linksback. "Ik denk dat hij dat kan. Hij is een speler die het team helpt, en heeft de benodigde kwaliteiten", zo vertelde Ten Hag na afloop aan Sky Sports. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Ook Amrabat zelf was enthousiast na de 3-0 zege van United op Palace. "Het was een perfecte avond. We hebben goed gespeeld en nog belangrijker, we hebben met 3-0 gewonnen. Al vanaf dat ik een kleine jongen ben, heb ik heel hard gewerkt om hier te komen. Het is geweldig om nu het shirt van United te mogen dragen, echt geweldig."

Waar Ten Hag de Marokkaans-international ook opstelt, Amrabat zet zich overal en altijd volledig in. "Ik zei tegen de manager dat hij mij overal op het veld kan inzetten, zelfs op doel als dat moet. Ik speelde nu als linksback, maar in die rol kon ik ook doorschuiven naar het middenveld. Ik kom graag aan de bal. Natuurlijk ben ik geen echte linksback die langs de zijlijn rent, maar op mijn manier heb ik het team wel kunnen helpen."