LIVE: Ajax en Feyenoord maken zich op voor restant gestaakte Klassieker

LIVE: Feyenoord heeft ook in restant Klassieker geen kind aan Ajax (gesloten)

27 september 2023 om 14:40
Laatste update: 27 september 2023 om 15:44

Feyenoord moet woensdagmiddag een 0-3 voorsprong tegen Ajax zien vast te houden. De Klassieker, die afgelopen zondag in minuut 55 definitief gestaakt werd, wordt om 14.00 uur in een lege Johan Cruijff Arena afgewerkt. In het liveblog van VoetbalPrimeur mis je niets!

Het verhaal is bekend: Ajax-fans gooiden tot twee keer toe vuurwerk op het veld, waardoor de Klassieker definitief gestaakt werd. Het zoeken naar een uitspeelmoment - Feyenoord wilde de wedstrijd het liefst met een 0-3 stand beëindigen - had nogal wat voeten in aarde. Zowel Ajax als FC Volendam was diep teleurgesteld in de KNVB. De Amsterdammers wilden het restant van de Klassieker naar november tillen, Volendam zou aanvankelijk deze woensdag tegen Ajax aantreden. Dat duel wordt op een later moment gespeeld.

Door twee goals van Santiago Gimenez en één doelpunt van Igor Paixão begint Feyenoord woensdagmiddag met een riante voorsprong. Beide teams beginnen hoe ze zondag geëindigd zijn. Dat betekent dat Devyne Rensch bij Ajax op rechtsback staat. De vleugelverdediger viel na 32 minuten in voor de zeer onfortuinlijke Anton Gaaei. Anass Salah-Eddine was bij rust in de ploeg gekomen voor Borna Sosa.

De opstellingen:
Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Salah-Eddine; Vos, Van den Boomen, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão

Mis hieronder niets van alle ontwikkelingen in Amsterdam!