Haller met opmerkelijke uitspraak

Haller vond mislopen van titel met Dortmund 'erger' dan diagnose teelbalkanker

27 september 2023 om 09:29

Sébastien Haller vond het op de laatste speeldag mislopen van de Bundelisa-titel met Borussia Dortmund erger dan zijn diagnose teelbalkanker. De oud-spits van Ajax en FC Utrecht deed die opvallende uitspraak in gesprek met het Duitse Bild

"Het is écht zo", aldus Haller. "De gemiste titel doet me meer pijn dan de diagnose kanker destijds", waarna hij zijn uitspraak verder toelicht. "Als je ziek bent, kun je er niks aan doen. Je moet het accepteren en er doorheen gaan. Maar we hadden de titel in eigen handen. We konden alles zelf beïnvloeden. In dat geval moet je pijnlijk accepteren dat je misschien fouten hebt gemaakt, of verkeerde beslissingen hebt genomen."

De 29-jarige Haller maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Dortmund. Al snel kreeg hij daar te horen dat er een kwaadaardige tumor in zijn teelballen was ontdekt. Na een revalidatie maakte hij in januari van dit jaar zijn Dortmund-debuut. Haller speelde daarna veel en maakte ook indruk met doelpunten. Op de laatste speeldag, tegen Mainz, miste hij een cruciale strafschop, waardoor de titel alsnog naar Bayern München ging. "Gemiste kansen vreten aan je. Je denkt na over wat je beter had kunnen doen. Maar ik heb ook geleerd, vooral tijdens mijn ziekte, om negatieve dingen niet zo op me af te laten komen."