'Ajax denkt aan de toekomst en laat oog vallen op buitenspeler uit de MLS'

'Ajax wil belangrijke positie invullen en laat oog vallen op buitenspeler uit MLS'

27 september 2023 om 10:54
Laatste update: 27 september 2023 om 11:04

Na het ontslag van Sven Mislintat wil Ajax toch door en kijkt het stilletjes aan richting nieuwe transfers. Volgens Fabrizio Romano zijn de Amsterdammers erg gecharmeerd van de Uruguayaanse buitenspeler Facundo Torres. De 23-jarige rechtsbuiten van Orlando City zou hoog op de scoutingslijst staan in Amsterdam.

Of de interesse al werd aangewakkerd in de tijd van Mislintat is niet bekend, maar gezien de tijdspanne lijkt het daar wel op. Van een concrete aanbieding uit Amsterdam is het nog niet gekomen. Torres wordt gezien als een aankoop voor de toekomst. Voor de volgende stappen aangaande de interesse in de Uruguayaan moet Ajax eerst intern oplossen wie waar terecht komt wat betreft het technische gedeelte.

Bij Orlando City is Torres zonder twijfel een gewaardeerde kracht. Dit seizoen speelde hij 27 wedstrijden in de MLS en daarin scoorde hij twaalf keer en gaf hij drie assists. Het contract van de aanvaller bij Orlando City loopt in 2025 af. Met Torres kan eindelijk de belangrijke positie op rechtsbuiten worden ingevuld bij Ajax. De Uruguayaan komt het allerliefst vanaf rechts in de aanval.