Amrabat krijgt Engelse media lyrisch bij debuut: 'Zo'n soldaat heeft United nodig'

Amrabat maakt Engelse media gek bij debuut: 'Deze soldaat heeft United nodig'

27 september 2023 om 11:49

Erik ten Hag won gisteren met zijn Manchester United van Crystal Palace en hij liet Sofyan Amrabat zijn debuut maken. Het eerste duel van de middenvelder uit huizen maakte in de Engelse media de tongen los. Bijna unaniem geven de kranten aan dat Amrabat is wat United nodig heeft.

The Sun geeft Amrabat een 7 voor zijn debuut tegen Crystal Palace. Het op twee na hoogste cijfer bij United. 'Dit was een heel indrukwekkend debuut van hem. Hij won echt al zijn duels. Eerst aan de linkerkant en daarna knalde hij ook op het middenveld iedereen omver.' Ten Hag liet Amrabat de eerste helft als vleugelverdediger spelen, een voor hem onbekende plek. 

De lokale krant Manchester Evenening News, denkt ook dat Amrabat een vaste pion op het middenveld kan worden. 'Mason Mount en Amrabat kunnen op het middenveld echt de oplossing zijn. Die twee moeten een stap vooruit zetten en hun plekje daar gaan opeisen. Amrabat is een type die brandjes blust op het middenveld en zich als een echte soldaat laat zien. Die mentaliteit heeft United nodig.'

De Daily Mail kopt zelfs met de in Huizen geboren middenvelder. 'Amrabat schittert tijdens zijn debuut voor Manchester United. Deze manier van dominant spelen gaat de tongen nog wekenlang losmaken bij de fans van Manchester United. Amrabat begon als linksback, maar hij was letterlijk overal op het veld behalve in het doel.' Amrabat werd afgelopen zomer gehuurd van Fiorentina.