Ajax-suggestie wekt verbazing bij Van der Gijp: 'Dat kan toch niet?'
Ajax-suggestie wekt verbazing bij Van der Gijp: 'Dat kan toch niet?'

Van der Gijp hoort naam die Mislintat zou moeten opvolgen: 'Kan toch niet?'

27 september 2023 om 13:18

In de uitzending van Vandaag Inside spreekt René van der Gijp zijn verbazing uit over een naam die geopperd is als opvolger van de bij Ajax ontslagen Sven Mislintat. Bij Op1 gaf Frits Barend op maandag aan dat hij niet begrijpt waarom Daphne Koster niet wordt aangesteld, iets waar Van der Gijp zich niet in kan vinden.

"Daphne Koster, die heeft het vrouwenvoetbal onder haar hoede en dat gaat fantastisch. Die had best directeur willen worden", aldus Barend. "Ze heeft ongelooflijk veel verstand van voetbal en wordt gewoon genegeerd", vervolgde hij.

Bij Vandaag Inside reageert Van der Gijp verbaasd op de uitspraak van Barend: "Ik zag Frits Barend zitten en die vond dat Daphne Koster de opvolger moest worden van Sven Mislintat. Dat zijn toch gewoon banen waar je een achtergrond voor moet hebben? Dan moet je toch ergens, bij FC Twente, Roda JC of De Graafschap, ervaring hebben opgedaan? Daar kun je toch niet zomaar aan beginnen? Dat kan toch niet?" Ook Johan Derksen kan zich niet vinden in de suggestie van Barend: "Die hoeven we dus niet meer serieus te nemen."