Gimenez bedankt Slot na heldenrol tegen Ajax: 'Lijkt te weten wat er gaat komen'

Gimenez prijst Slot hemel in na heldenrol: 'Hij lijkt te weten wat er gaat komen'

27 september 2023 om 15:14
Laatste update: 27 september 2023 om 15:38

Santiago Gimenez schoot zichzelf woensdag de geschiedenisboeken in met een hattrick in de Klassieker. Weliswaar over twee wedstrijd, maar hij werd één van de weinig spitsen die het voor elkaar kreeg om drie keer te scoren tegen Ajax. Achteraf had Gimenez alleen maar complimenten over voor zijn ploeggenoten en vooral trainer Arne Slot.

"Ik had geen twijfels, want ik ken mijn team", vertelt Gimenez over het restant van de Klassieker bij ESPN. "Ik weet dat we hier hard voor werken. Ik zag de jongens voor de wedstrijd en iedereen zat vol in de focus. Ik had nul twijfels over deze 35 minuten. Wij verdienden deze overwinning. Voor mij voelt dit ook als twee zeges en niet als één." Gimenez werd de vierde speler ooit die een hattrick maakte tegen Ajax in de Eredivisie.

Gimenez heeft ook een aantal complimenten over voor zijn trainer. "Arne Slot is ook een mens, dus hij maakt ook fouten. Maar vandaag deed hij dat zeker niet gelukkig. De trainer is echt geweldig en hij lijkt te weten wat er gaat gebeuren in de wedstrijd. Wij geloven in hem en de trainingen die we thuis doen, moeten wij op het veld vertalen."

Na de staking van zondag ging de Mexicaan nog viral met een video, waarin de spelers een overwinning al vierden in de kleedkamer. Die video verwijderde hij op eigen initiatief. "Slot vertelde mij niks over dat moment met die telefoon. Maar ik vond vooral zelf dat ik hem moest verwijderen, omdat we nog niet hadden gewonnen. Natuurlijk waren we aan het feesten, maar we moesten nog 35 minuten spelen. We hadden nog niet gewonnen, dus moest ik hem verwijderen."