Ajax-doelman Gorter geraakt door onrust bij club: 'Je probeert je te focussen...'

Onrust bij Ajax doet wat met spelers: 'Het is één en al chaos'

27 september 2023 om 15:47

Voor de camera van ESPN gaat Ajax-doelman Jay Gorter in op de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Feyenoord, en de onrust binnen de club. Gorter geeft aan dat de spelers zich proberen te focussen op het voetbal, maar dat dat in de huidige situatie niet makkelijk is.

Als Gorter gevraagd wordt naar de wedstrijd, geeft hij aan dat de moed hem woensdag al snel in de schoenen zakte: "Ja, in het systeem wil je nog wel wat aanpassen. Met 0-3 op het scorebord en 35 minuten op de klok weet je dat het lastig wordt, maar je wil wat en probeert wat te forceren. Als Gimenez dan binnen drie minuten zo vrij voor mijn neus staat en hij schiet de 0-4 binnen, dan gaat het als een nachtkaars uit." ESPN-verslaggever Hans Kraay confronteert de doelman ermee dat er de laatste tijd 'wel erg vaak' spelers voor zijn neus vrij staan. "Ja, heel vaak. En heel vrij. We moeten gaan reflecteren en hiermee aan het werk."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Ook laat de doelman optekenen dat de situatie bij Ajax wat doet met de spelers. "Het is een hele nieuwe groep en er is zoveel chaos aan de hand. Ik pak net mijn telefoon en dan zie je dat het nog steeds bezig is. Er gebeurt een hoop rondom de club. Je probeert je toch te focussen op het voetballen, maar dat is lastiger dan je denkt. We hebben net met 4-0 op onze donder gekregen, in een klassieker. Het is moeilijk om nergens over na te denken. Hoe wij op het veld staan, wat er binnen de club gebeurt. Het is één en al chaos."