Gimenez maakt ook indruk bij AZ: 'Goh, wat een klasbak is dat zeg'

Gimenez maakt ook indruk bij AZ: 'Goh, wat een klasbak is dat zeg'

27 september 2023 om 16:48
Laatste update: 27 september 2023 om 17:24

AZ-trainer Pascal Jansen geniet van Santiago Gimenez. De oefenmeester vergelijkt de spits van Feyenoord, die een hattrick in de Klassieker maakte, met Vangelis Pavlidis, de aanvalsleider van de Alkmaarders.

"Ik kan genieten van Gimenez hoor. Goh, wat een klasbak is dat zeg", zegt Jansen op het persmoment in aanloop naar het duel met Heracles Almelo, opgetekend door De Telegraaf. "Hij en Paffie (Vangelis Pavlidis, red.) hebben wel wat weg van elkaar." Beide spitsen hebben volgens Jansen stappen gezet in het 'teamaspect'. "Kijk: ik volg Gimenez natuurlijk van een afstandje. Hij was in het begin van vorig seizoen verwikkeld in een concurrentiestrijd met Danilo. Maar op een gegeven moment begon hij los te komen en is hij vertrokken."

Jansen vindt de strijd tussen Gimenez en Pavlidis - de Feyenoord-spits heeft negen Eredivisie-goals gemaakt, de Griek zeven - 'mooi'. "Zeker voor de Eredivisie. Met deze jongens lopen er spelers rond die voorin dusdanig het verschil kunnen maken dat ze mooi met elkaar kunnen strijden." Jansen is zeer tevreden over Pavlidis. "Zijn werkethiek was al vrij behoorlijk, maar moest hier nog wel een aantal niveaus omhoog. Zijn fitheid is aanzienlijk verbeterd."