Hoofd van De Jong helpt PSV aan volgende zege na duel met dapper Go Ahead

27 september 2023 om 20:38

PSV heeft ook zijn zesde Eredivisie-duel van het seizoen winnend af weten te sluiten. In eigen huis rekenden de Eindhovenaren af met met Go Ahead Eagles (3-0). Daarin had captain Luuk de Jong met twee kopgoals een groot aandeel.

Peter Bosz zag het treffen met Go Ahead als de eerste topwedstrijd van het Eredivisie-seizoen voor PSV. De trainer van de Eindhovenaren is namelijk onder de indruk van de Eagles. Bij de start van het onderlinge treffen in het Philips Stadion bleek dat terecht. Go Ahead begon brutaal en sterk aan de wedstrijd, al kwam PSV ook tot kansen.

Ondanks het dappere optreden van de bezoekers konden de PSV-fans al na 21 minuten juichen in Eindhoven. Na een goede voorzet van Jordan Teze knikte De Jong de bal tegen de touwen: 1-0. Direct daarna meldde Go Ahead zich via aanvoerder Bas Kuipers bij het doel van PSV, maar keeper Walter Benítez wist een venijnig schot te keren. Daardoor stond het bij rust nog steeds 1-0.

Al snel na de pauze was het echter weer raak. Guus Til, die door een blessure van Jerdy Schouten weer mocht spelen, was trefzeker. Ditmaal was het Patrick van Aanholt die een goede assist afleverde. In de minuten die volgden was PSV bijzonder sterk. Van Aanholt en Noa Lang kregen kansen op de 3-0, maar die werd uiteindelijk gemaakt door De Jong.

Met opnieuw een kopbal maakte hij de 3-0 en daarmee besliste de aanvalsleider de wedstrijd. De Jong is nu de topscorer van de Eredivisie van deze eeuw. Hij is Klaas-Jan Huntelaar officieel voorbij. Na de treffer van De Jong werd er niet meer gescoord: het bleef 3-0 in Eindhoven. Daardoor blijft PSV de ongeslagen koploper in de Eredivisie, ondanks dat het zeker geen wonderpartij speelde. Go Ahead, dat ook bijzonder goed begon aan het seizoen, staat nu zesde.