Chaos bleef uit bij restant Klassieker, politie verrichte toch nog elf arrestaties

Politie verricht elf arrestaties bij Johan Cruijff ArenA rond restant Klassieker

27 september 2023 om 20:54
Laatste update: 27 september 2023 om 21:01

De grote actie van de F-Side bleef uit, maar tijdens het restant van de Klassieker woensdag zijn er toch nog elf mensen gearresteerd. Dat meldt Het Parool. De politie was ruimschoots aanwezig rond de Johan Cruijff ArenA en mocht daar mensen fouilleren.

De politie was in grote getalen aanwezig, omdat de F-Side van Ajax dinsdagavond had aangekondigd dat er een nieuwe actie zou komen. 'Tot 13:00 uur woensdag bij de Johan Cruijff ArenA', luidde de boodschap van de harde kern uit Amsterdam. In tegenstelling tot de aankondiging bleef het opvallend rustig rondom het stadion. Dit zou kunnen komen doordat Pier Eringa enkele minuten voor de start van de Klassieker bekend maakte terug te treden als voorzitter van de raad van commissarissen.

Gemeente Amsterdam kondigde het gebied rond het stadion van Ajax zelfs aan als 'veiligheidsrisicogebied', maar er gebeurde uiteindelijk vrij weinig. Toch werden er nog elf mensen opgepakt. Tien personen werden opgepakt omdat ze een bivakmuts bij zich hadden. De elfde persoon stond nog in het systeem van de politie vanwege een ander strafbaar feit.