Angstig Rvc-lid Ajax stuurt zorgwekkend berichtje naar Op1: 'Deze wereld is bizar'

Op1 leest angstig Whatsapp-bericht voor van rvc-lid Ajax: 'Deze wereld is bizar'

27 september 2023 om 23:45
Laatste update: 27 september 2023 om 23:54

Bij het TV-programma Op1 hebben de presentatoren woensdagavond een angstaanjagend Whatsapp-bericht van het lid van de raad van commissarissen bij Ajax, Annette Mosman, voorgelezen. De vrouw, die ook op het bekende lijstje van de F-Side staat, werd gevraagd om aan tafel te vertellen over de situatie, maar dat is volgens haar niet mogelijk op dit moment.

Het programma vroeg meerdere commissarissen om aan tafel te komen, maar niemand ging in op de uitnodiging. Mosman stuurde een bericht en gaf aan dat de presentatoren dit in de uitzending mochten voorlezen. "Hierover valt veel te zeggen, maar om eerlijk te zijn kan ik nu voor mijn eigen veiligheid niet naar voren stappen en bijvoorbeeld bij Op1 verschijnen. Deze wereld is bizar", luidt de tekst in het bericht van Mosman.

Aan tafel bij Op1 ontstaat vervolgens verbijstering over de onveilige situatie waar Mosman zich in bevindt. Onder andere ex-voetbaljournalist Frits Barend spreekt van een 'walgelijke' situatie. "Ze heeft het over haar veiligheid. Dat is walgelijk om dat te constateren. Ze kan niet vrij rondlopen en dat vind ik echt belachelijk." Bestuursraad-voorzitter van Ajax, Ernst Boekhorst, gaf eerder in gesprek met de NOS aan dat Mosman niet hoeft te vrezen dat ze ontslagen wordt.

Mosman werd na de staking van de Klassieker op een lijst gezet die gedeeld werd door de F-Side. De fanatieke aanhang van Ajax eist dat zes specifieke bestuurders op zouden stappen bij de club, anders volgden er nog meer acties. Technisch directeur Sven Mislintat en rvc-voorzitter Pier Eringa zijn inmiddels vertrokken, maar rvc-leden Mosman en Georgette Schlick, Chief Sports officer Maurits Hendriks en interim-directeur Jan van Halst zitten nog wel bij Ajax.