'Ajax ontvangt pittige mail: CAA Stellar wil geld zien'

'Ajax-directeur Lenderink ontvangt pittige mail: CAA Stellar wil geld zien'

28 september 2023 om 07:12

CAA Stellar wil geld zien van Ajax vanwege de financiële schade die is geleden rond de transfer van Borna Sosa. Het makelaarskantoor heeft een 'pittige e-mail' gestuurd naar financieel directeur Susan Lenderink van de Amsterdammers, meldt De Telegraaf.

Sosa verruilde CAA Stellar op de valreep voor zaakwaarnemer Arthur Beck. De Telegraaf onthulde eerder al dat voormalig Ajax-directeur Sven Mislintat daar op aandrong, omdat de linksback anders niet vastgelegd zou kunnen worden. CAA Stellar vindt dat een schande, maar oordeelt ook dat de Amsterdammers in gebreke zijn gebleven. 

'Kopende clubs horen een document op te vragen, waaruit blijkt dat de speler inderdaad toestemming aan de agent heeft gegeven om de deal te doen. Als bijlage in de mail naar CFO Lenderink stuurde CAA Stellar daarom de vertegenwoordigingsovereenkomst tussen Sosa en CAA Stellar', schrijft de krant.

Beck bezit drie procent van de aandelen in Matchmetrics GmbH, het databedrijf van Mislintat. De directeur voetbalzaken verzuimde dit intern kenbaar te maken, waardoor Ajax al een onderzoek begon.