Engelse lof voor Man of the Match en 'indrukwekkende' Gakpo

Engelse lof voor Man of the Match en 'indrukwekkende' Gakpo: 'Een bezeten man'

28 september 2023 om 08:58

Cody Gakpo was woensdag één van de uitblinkers bij Liverpool in het League Cup-duel met Leicester City. De Nederlandse aanvaller wordt door diverse Britse media uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Onder meer Sky Sports roept Gakpo uit tot de beste speler van de wedstrijd. 'Gakpo maakte vroeg in de tweede helft de gelijkmaker voor Liverpool. Ryan Gravenberch toonde zijn snelle voeten om Gakpo te bedienen en die rondde overtuigend af', schrijft de omroep, die beide Nederlanders een 7 geeft.

Van The Daily Mail krijgt Gakpo het hoogste cijfer van alle spelers: een 8. The Liverpool Echo deelt hetzelfde cijfer uit. 'Een bezeten man in de tweede helft. Hij maakte gelijk met een goed geplaatst schot en kopte ook nog op de lat. Hij had pech dat hij niet al eerder gelijk maakte doordat Conor Coady zijn krachtige kopbal voor de lijn weghaalde. Defensief werkte hij hard wanneer dat nodig was en aanvallend was hij een constante dreiging.'

Verder noemt onder meer The Telegraph de voormalig PSV'er 'indrukwekkend'. The Mirror ziet dat de Oranje-international zijn kans pakt. 'Feitelijk zijn er vier spelers voor twee plaatsen, naast Mohamed Salah. 'Gakpo, Luis Diaz, Darwin Núñez en Diogo Jota moeten zich bewijzen. Gakpo schipperde dit seizoen tussen bank en basis, maar zijn slimme aanname, draai en afwerking lieten precies zien waartoe hij in staat. Dat zal niet onopgemerkt blijven bij de manager.'

Die manager was inderdaad lovend over Gakpo. "Cody en Diogo werkten hard en maakten zeer belangrijke doelpunten", zegt Jürgen Klopp op de clubsite. De Duitser prijst ook Ryan Gravenberch. "In zo'n wedstrijd staat Ryan op een heel moeilijke positie, want hij staat voortdurend onder druk. Maar hij vindt altijd kleine ruimtes en bedenkt oplossingen die ons verder helpen."