Atlanta sluit transfer van Ajax-target Almada niet langer uit

The Athletic acht Ajax in staat Almada te betalen: Atlanta zet deur open

28 september 2023 om 13:45

Atlanta United sluit een vertrek van Thiago Almada niet langer uit. De 22-jarige Argentijn stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Napoli en Ajax, maar toen bleek dat hij niet viel los te weken in de Verenigde Staten. Dat ligt nu mogelijk anders. Het MLS-seizoen eindigt begin december.

"Almada is gelukkig hier, maar als de tijd komt, een Champions League-club meldt zich en hij is er klaar voor, dan zullen we meewerken", belooft technisch directeur Carlos Bocanegra van Atlanta in gesprek met The Athletic. "Het is altijd zijn doel geweest om in de Champions League te spelen. Daar heeft hij de kwaliteiten voor. We zijn gelukkig met hem, maar begrijpen dat het moment zal komen."

Atlanta heeft wel een idee wat de spelmaker moet kosten. "Ik heb geen controle over wat andere teams ons bieden, maar geloof ik dat hij een recordtransfer waard is? Zeker", stelt voorzitter Garth Lagerwey. Het record is momenteel in handen van Miguel Almiron, die in 2019 voor zo'n 25,5 miljoen euro naar Newcastle United vertrok. Zo'n bedrag moet Almada dus ook minimaal opleveren. "Ik denk dat de objectieve cijfers dat ondersteunen."

Almada is met afstand de meest waardevolle speler van de MLS. Dit seizoen staat de teller op tien doelpunten en veertien assists. The Athletic weet dat Napoli en Ajax afgelopen zomer informeerden. Volgens het medium zijn beide clubs financieel in staat om de Argentijnse smaakmaker los te weken. "Ja, wij hebben telefoontjes ontvangen voor Almada. Als dat niet zo zou zijn, zouden we ons pas zorgen maken", aldus Lagerwey.

Volgens Fabrizio Romano staat ook een andere aanvaller uit de MLS op de radar bij Ajax. De Amsterdammers zouden interesse hebben in rechtsbuiten Facundo Torres.