Frans Hoek over voormalig pupil: 'Nooit een keeper gezien van dat niveau'

Frans Hoek over voormalig pupil: 'Nooit een keeper gezien van dat niveau'

28 september 2023 om 16:38

In gesprek met The Guardian gaat Frans Hoek in op de situatie rond David de Gea. De Spaanse vertrok transfervrij bij Manchester United, dat André Onana als vervanger aantrok. Sindsdien heeft zich nog geen club gemeld van de allure die De Gea voor ogen heeft, daar hij in de top wil blijven. Hoek, die tussen 2014 en 2016 met De Gea werkte, laat zijn licht schijnen op de doelman.

"Het is een verlies voor het voetbal als David besluit te stoppen. Aan de andere kant kunnen wij niet in zijn hoofd kijken. We weten niet wat hij voelt, wat hij denkt", aldus Hoek, die vol lof is over de Spanjaard: "David was altijd topfit en zijn mentaliteit op de training was geweldig. Hij was er altijd en klaagde nooit. Hij deed alles wat hij moest doen, alles op het hoogste niveau. Twaalf jaar bij United… We kennen de druk bij de club. Het is reëel om te stellen dat het net zo zwaar weegt als achttien jaar bij aan andere club."

De Gea werd door de fans van de Red Devils viermaal tot speler van het jaar verkozen, waaruit volgens Hoek zijn wil om te winnen blijkt. "Hij was zó belangrijk. Ik heb nooit een keeper gezien op dit niveau, elke wedstrijd."