Verbeek over 'tenenkrommend' interview Steijn: 'Voelt zich in het nauw gedreven'

Verbeek over 'tenenkrommend' interview Steijn: 'In de steek gelaten door ploeg'

28 september 2023 om 17:09

Gertjan Verbeek heeft met ongemak gekeken naar het interview van Ajax-trainer Maurice Steijn met verslaggever Joep Schreuder van de NOS. Steijn raakte zichtbaar geïrriteerd door de vraagstelling van Schreuder. 'Tenenkrommend', noemt Verbeek het interview in gesprek met NOS Langs de Lijn.

"Een overspannen trainer die zijn emotie niet meer onder controle heeft", is de analyse van Verbeek over Steijn. "Je kunt de vragen die gesteld worden toch op een normale manier beantwoorden? Maar hij voelt zich een beetje in het nauw gedreven door alles wat hij meemaakt de afgelopen weken. Dan wordt het voor de camera lastig om op een normale manier aan de vragen te ontkomen."

Toch heeft Verbeek ook begrip voor de oefenmeester van Ajax. "Ik heb bij Feyenoord ook zo'n tijd meegemaakt. Alleen kwam Feyenoord niet van een toppositie af, de club was al in verval, maar je hebt toch met de grootte van Feyenoord te maken. Bij FC Twente heb ik eigenlijk hetzelfde meegemaakt. Je komt in een vicieuze cirkel terecht waarbij je elke keer uitleg moet geven. Op een gegeven moment ben je heel geprikkeld en dan wordt het lastig, maar je hebt hier geen antwoorden op als je kijkt hoe Steijn in de steek wordt gelaten door zijn ploeg."