Han Berger benoemd tot lid van Raad van Commissarissen van FC Groningen

Ervaren oud-trainer benoemd tot lid van Raad van Commissarissen van FC Groningen

28 september 2023 om 17:44

Han Berger is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van FC Groningen. De voormalig trainer van de club uit het noorden is verantwoordelijk voor de portefeuille voetbaltechnische zaken. De 73-jarige Berger tekende een contract voor drie jaar.

Tussen 1983 en 1986 was Berger al trainer van FC Groningen. Ook was hij werkzaam bij FC Utrecht, AZ, Fortuna Sittard, SVV/Dordrecht'90, Sparta Rotterdam en SC Cambuur. Ondertussen is Berger ook technisch adviseur van de KNVB én bestuurslid technische zaken bij Sydney FC uit Australië. 

"Het was eervol om gevraagd te worden of ik openstond voor een functie binnen de rvc van FC Groningen", aldus Berger op de clubsite. "Ik heb als trainer een hele mooie tijd gehad in het toenmalige Stadion Oosterpark. Daaraan beleef ik nog steeds warme herinneringen en ik ben de club altijd met bovengemiddelde interesse blijven volgen."

"Als rvc-lid heb je vooral een controlerende en toezichthoudende functie, maar uiteraard wil ik desgevraagd mijn kennis en ervaring graag delen met directie en staf", vervolgt Berger. "Op die manier hoop ik met mijn aantreden een steentje te kunnen bijdragen aan het primaire doel dit seizoen: de club te laten terugkeren op het niveau waarop FC Groningen thuishoort."