Van de Ven spiegelt zich aan Van Dijk: 'Heb de ambitie om dat ook te bereiken'

Van de Ven spreekt ambities uit: 'Ga er alles aan doen om dat te laten slagen'

29 september 2023 om 10:38

Na zijn overstap van VFL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur heeft Micky van de Ven zich binnen een mum van tijd in de basis weten te spelen in de Premier League. Zaterdag neemt de verdediger het op tegen Liverpool, waar Virgil van Dijk achterin staat. Van de Ven spreekt in gesprek met de BBC uit dat hij als doel voor ogen heeft om net als Van Dijk tot van de betere verdedigers in de competitie uit te groeien.

Bij Spurs speelt Van de Ven, die in Nederland uitkwam voor FC Volendam en door Mark van Bommel naar Wolfsburg werd gehaald, achterin samen met Cristian Romero. Die samenwerking verloopt goed, geeft hij aan. "De klik is denk ik natuurlijk ontstaan", laat Van de Ven optekenen. "We voelen elkaar aan. Ik ben wat rustiger en hij wat agressiever, dat vult elkaar goed aan."

Van de Ven kijkt met bewondering naar Van Dijk. "Ik denk dat hij de afgelopen jaren heeft laten zien dat hij de beste verdediger van de Premier League was. Ik heb de ambitie om dat ook te bereiken en ik ga er alles aan doen om dat te laten slagen."