Van Hanegem haalt Ajax-speler door de mangel: 'Hele middelmatige speler geworden'

Van Hanegem haalt Ajacied door de mangel: 'Hele middelmatige speler geworden'

29 september 2023 om 16:21
Laatste update: 29 september 2023 om 16:30

Willem van Hanegem is op zijn zachtst gezegd geen fan meer van Brian Brobbey. Het icoon van Feyenoord was regelmatig lovend over de spits van Ajax, maar ook bij De Kromme heeft de Amsterdamse targetman zijn krediet verspeeld. Van Hanegem schrok over het algemeen van het niveau van Ajax in de Klassieker.

"Brobbey is echt wel een hele middelmatige speler geworden", uit Van Hanegem kritiek op de spits van Ajax. "Als hij niet verandert, wordt het helemaal niets. Kijk, vroeger was hij sterk ten opzichte van andere kinderen, zette hij iedereen opzij. Dat is zijn handelsmerk geworden, maar nu zijn er spelers die hém opzij zetten. Het gaat allemaal ten koste van het spel." Brobbey maakte dit seizoen twee goals namens Ajax in de Eredivisie.

Van Hanegem schrok over het algemeen wel van het niveau bij Ajax. "Hoe zo’n ploeg het veld ingaat. Zij komen het veld gewoon niet in om te voetbal. Echte Ajacieden wilden altijd tegen Feyenoord laten zien dat ze wel konden winnen. Deze jongens maakten hele rare overtredingen. Die hebben natuurlijk dagenlang gehoord dat ze erop moesten klappen. In de eerste wedstrijd zag je het al, maar in die tweede al helemaal."