PSV wil stadion uitbreiden of zelfs verhuizen: 'Kijk maar naar Real Madrid'

PSV wil stadion uitbreiden of zelfs verhuizen: 'Kijk maar naar Real Madrid'

29 september 2023 om 18:17

PSV wil het Philips Stadion uitbreiden en sluit een verhuizing van de Eindhovense voetbaltempel niet uit. Dat laat algemeen directeur Marcel Brands vrijdag weten bij de presentatie van de jaarcijfers. 

Volgende week wordt de opdracht gegeven aan een onderzoeksbureau om met een voorstel te komen hoe PSV om moet gaan met de toekomst. Brands wil dat het bureau 'out of the box' denkt. Alle opties zijn dus mogelijk, óók het stadion op een nieuwe locatie. "Real Madrid heeft de laatste jaren ook out of the box gedacht”, aldus Brands tegen het Algemeen Dagblad. "En kijk eens wat ze met hun verbouwing gerealiseerd hebben."

Er kunnen nog duizend á tweeduizend zitplaatsen bij komen in het Philips Stadion door reclameborden naar boven te verplaatsen. Als PSV écht wil doorgroeien, kan gekeken worden naar een forse verbouwing of een eventuele verhuizing.

Financiën
Volgens financieel directeur Jaap van Baar staat PSV er financieel goed voor. "Niet fantastisch, want we zeilen ook nog scherp aan de wind. Wel is het wonderlijk dat er verhalen zijn dat we er erg moeilijk voor staan. Dat is gewoon niet zo."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: