Mislintat

Adviesbureau KPMG onderzoekt rol Mislintat bij meerdere Ajax-transfers

29 september 2023 om 20:20

Ajax heeft het accountants- en adviesbureau KPMG de opdracht gegeven om de rol en de belangen van de reeds ontslagen technisch directeur Sven Mislintat tijdens meerdere transacties die hij de afgelopen maanden heeft gedaan te onderzoeken. Dat meldt de Amsterdamse club in het verslag over de jaarcijfers van afgelopen seizoen, dat vrijdag werd gepubliceerd. 

Ajax ontsloeg Mislintat afgelopen zondagavond, na de dramatisch verlopen Klassieker. De Duitser raakte vorige week opnieuw in opspraak, omdat hij zaken deed met een spelersmakelaarskantdoor dat aandelen bezit in een bedrijf waarvan Mislintat zelf ook aandeelhouder is, iets waar Ajax aanvankelijk niet van op de hoogte was. 

Ajax specificeert niet welke transfers en transacties van Mislintat nader worden onderzocht. De voormalig technisch directeur van de Amsterdammers spendeerde in totaal 110 miljoen euro aan twaalf spelers, waarvan vleugelverdediger Borna Sosa de laatste was. Hij liet zich vertegenwoordigen door het eerder genoemde zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in het bedrijf van Mislintat. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel tijd KPMG nodig heeft voor het onderzoek. 

Waarschijnlijk hoeft het KPMG niet alle transfers van Mislintat te onderzoeken. Branco van den Boomen kwam immers transfervrij. Ook door VfB Stuttgart, zijn voormalig werkgever, wordt onderzoek gedaan naar transfers uit het verleden.