Sevilla slaat Barcelona-lunch over

Sevilla wekt woede bij Barcelona na overslaan traditionele lunch: 'Onacceptabel'

29 september 2023 om 20:47

Al voor aanvang van het duel tussen FC Barcelona en Sevilla van vrijdagavond om 21.00 uur is het hommeles tussen de twee clubs. De directie van Sevilla weigerde aan te schuiven voor de traditionale Barcelona-lunch, aangezien de club is beschuldigd van omkoping in de zaak-Negreira. Die beslissing is totaal verkeerd gevallen bij de Catalanen. 

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat Barcelona betrokken is bij een corruptiezaak. De club maakte tussen 2016 en 2018 miljoenen euro's over naar DASNIL 95, het bedrijf van de toenmalige voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie: José Negreira. Barcelona bevestigde vervolgens dat het daar technische rapporten over de Spaanse scheidsrechters voor terugkreeg. 

De UEFA en het Openbaar Ministerie hebben inmiddels een onderzoek op touwen gezet. Vrijdag kwam Joaquín Aguirre, het hoofd van de meest aanstaande onderzoeksrechtbank in Barcelona, met een officiële beschuldiging van omkoping. Sevilla besloot op basis daarvan om niet aan te schuiven bij de traditionele lunch in Camp Nou. Tevens zullen er geen Sevilla-directeuren plaatsnemen in de VIP-box. 

Het statement van Sevilla is totaal verkeerd gevallen bij Barça. In een bericht op de clubsite is te lezen hoe de club spreekt van een 'onrechtvaardige en ongepaste aanval van Sevilla.' 'Het is een onaanvaardbare overtreding. De zogenaamde Negreira-zaak kan niet dienen als excuus voor dergelijke acties, aangezien de gerechtelijke procedure zich in een zeer vroege onderzoeksfase bevindt en het standpunt van Sevilla duidelijk vooruitloopt op de feiten die in geen enkel geval zijn bevestigd.'

'Op basis van dit onacceptabele en niet te rechtvaardige standpunt van Sevilla, is FC Barcelona van mening dat alle institutionele relaties met Sevilla zijn verbroken, totdat zij hun huidige standpunt rectificeren', vervolgt het kraakheldere statement van de Spaanse grootmacht.