Sevilla verliest bij PSV

FC Barcelona dankzij eigen doelpunt uitgefloten Ramos langs PSV-opponent Sevilla

29 september 2023 om 22:56
Laatste update: 30 september 2023 om 00:09

FC Barcelona heeft vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning op Sevilla geboekt. Dankzij een eigen doelpunt van veteraan Sergio Ramos wonnen de Catalanen met 1-0. De wedstrijd was extra beladen, aangezien de twee Spaanse clubs voor aanvang al een akkefietje hadden. 

Sevilla baarde eerder op de dag opzien bij Barcelona door niet aan te schuiven bij de traditionele lunch. De Andalusiër wilden dat niet, aangezien Barcelona is beschuldigd van omkoping in de zaak-Negreira. Barcelona reageerde vervolgens zeer verontwaardigd en besloot vervolgens om alle banden met Sevilla voorlopig te verbreken.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

De thuisploeg was voor rust het dichtst bij een openingstreffer. João Félix zag een poging van hem op de lat belanden. Sevilla, aanstaande dinsdag de tegenstander van PSV in de Champions League, had in het eerste bedrijf niet zoveel in te brengen. 

In de tweede helft drongen de Catalanen steeds maar aan op de 1-0. Robert Lewandowski kreeg nog een uitstekende kans, en ook Gavi verzuimde om te scoren. De voor Barcelona verlossende 1-0 kwam er alsnog. Ramos, die deze zomer terugkeerde bij zijn eerste liefde en in Barcelona de hele avond werd uitgefloten, werkte een teruggetrokken kopbal van jongeling Lamine Yamal achter zijn eigen doelman Orjan Nyland. 

De ploeg van trainer Xavi zag de voorsprong niet meer in gevaar komen, waardoor Barcelona met twintig punten nu in ieder geval voor even de nieuwe koploper van Spanje is. Het Girona van Daley Blind heeft één punt minder, maar speelt zaterdag de wedstrijd tegen nummer drie Real Madrid.