Transfertip voor Ajax: Madueke

Verrassende optie gelinkt aan Ajax: 'Hij of Torres kan vleugje Antony brengen'

30 september 2023 om 13:05
Laatste update: 30 september 2023 om 13:31

Ajax trok deze zomer liefst twaalf nieuwe spelers aan, maar een pure rechtsbuiten ontbreekt in de selectie. De Amsterdammers werden met het oog op de winterse transferperiode al gelinkt aan Facundo Torres, maar in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, klinkt een andere naam: Noni Madueke.

Nog geen jaar werd Madueke met de nodige bombarie gepresenteerd door Chelsea. De Premier League-topclub betaalde liefst 35 miljoen euro aan PSV. Voorlopig komt de 21-jarige vleugelspits echter niet in het stuk voor. Deze week werd hij zelfs buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het League Cup-duel met Brighton & Hove Albion. Volgens Mauricio Pochettino een keuze op sportieve gronden.

Een pijnlijk signaal voor Madueke. Zeker omdat andere wisselspelers wel een kans kregen. Sterker nog, de Nederlander Ian Maatsen, van nature een linksback, kreeg de voorkeur als rechtsbuiten. De Engels jeugdinternational werd ook nog eens op het matje geroepen door Pochettino, omdat een video van eerder deze maand is opgedoken waarin hij flink de bloemetjes buiten zet ondanks een blessure. De Argentijnse manager was er niet blij mee. "Het was geen enorm issue, maar je moet zorgen dat je niet in dit soort situaties terecht komt. Dit is een punt dat veel jonge spelers kunnen verbeteren, niet alleen hij. Ze moeten professioneler zijn en respect hebben voor de club waar ze spelen", was de duidelijke boodschap.

Als de situatie van Madueke niet snel verbetert, dan lijkt een (tijdelijk) vertrek in januari de beste oplossing. In #DoneDeal wordt hij gekoppeld aan het naar een rechtsbuiten zoekende Ajax. "Die jongen doet qua profiel wel terug denken aan Antony. Hij is nog wat sneller, alleen blessuregevoelig. Maar bij Chelsea valt hij er nu wel duidelijk buiten." Tegelijkertijd heeft hij bij PSV al zijn waarde bewezen voor een Nederlandse topclub. In zijn laatste anderhalf seizoen scoorde hij dertien keer en gaf hij drie assists in 23 Eredivisie-optredens.

Facundo Torres
Madueke zou Ajax dus van een impuls kunnen voorzien, maar ook Facundo Torres wordt als goede optie gezien. De 23-jarige Uruguayaan van Orlando City scoorde twaalf keer en gaf drie assists in 27 duels in de MLS, waar het seizoen begin december afloopt. "Een kleine, gedreven rechtsbuiten. Hij is een linkspoot, naar binnen komen, actie. Hij is klein, maar best wel sterk. Ik wil niet zeggen dat hij een Antony is, maar hij kan dat ook wel een beetje terugbrengen."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: