Pijnlijk signaal Pochettino voor Madueke: 'Blessure? Nee, zijn keuzes'

Pijnlijk signaal Pochettino voor Madueke: 'Blessure? Nee, zijn keuzes'

28 september 2023 om 11:24

Noni Madueke zit in een lastige situatie bij Chelsea. In het League Cup-duel met Brighton & Hove Albion werd hij om sportieve redenen buiten de wedstrijdselectie gelaten, bevestigt manager Mauricio Pocehettino.

"Madueke geblesseerd? Nee, hij was gewoon niet geselecteerd. Het gaat om keuzes", stelt de Argentijn in Britse media. Het is opnieuw een pijnlijk signaal voor de 21-jarige rechtsbuiten, voor wie Chelsea in januari nog een fors bedrag betaalde. Hij kwam voor 35 miljoen euro over van PSV, maar onder Pochettino vertolt hij slechts een bijrol.

De oefenmeester van The Blues deed dit seizoen pas drie keer een beroep op Madueke. Slechts één keer stond hij in de basis: in het League Cup-duel met Wimbledon. Dat luisterde de Engels jeugdinternational op met een doelpunt, maar het was niet genoeg om Pochettino te overtuigen. Hij kreeg alleen in de Premier League-wedstrijden tegen West Ham (op 20 augustus) en Nottingham Forest (op 2 september) nog speeltijd als invaller.

Een spierblessure hield Madueke eerder deze maand even aan de kant, maar dat was dus niet de reden van zijn absentie tegen Brighton.