'Genietende' Kramer wil Ajax extra tikkie geven na Klassieker

Kramer wil Ajax extra tikkie geven: 'Als Feyenoord zo wint, dan geniet ik daarvan'

30 september 2023 om 13:26

Michiel Kramer beseft dat het een uitstekend moment is om het in crisis verkerende Ajax te treffen. De 34-jarige spits van RKC Waalwijk hoopt de Amsterdammers zaterdagavond een extra 'tikkie' te geven.

Kramer keek al met 'veel plezier' naar De Klassieker, waarin Ajax werd afgedroogd door zijn oude club Feyenoord. "Als Feyenoord wint van Ajax, op deze manier, in de Arena... ja, dan kan ik daar alleen maar van genieten", is hij eerlijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Maar niet alleen de Rotterdammers zien momenteel kansen tegen Ajax. FC Volendam baalde stevig dat het Eredivisie-duel met de Amsterdammers verplaatst werd en ook RKC slijpt de messen. De Waalwijkers staan momenteel dertiende in de Eredivisie. Dat is één plek hoger dan de geplaagde ploeg van Maurice Steijn. "Het vertrouwen ontbreekt en er is onrust", analyseert Kramer. "Daarom speelde Volendam natuurlijk ook liever nu tegen ze. Maar het is en blijft Ajax. Wij zullen alles moeten geven. Als we kunnen brengen wat we tegen Twente (1-0 zege, red.) lieten zien, kun je ook tegen een topclub resultaat halen. Dat is Ajax natuurlijk nog steeds. We gaan in ieder geval proberen ze nog een extra tikkie mee te geven."

Kramer ziet het als een mooie uitdaging voor RKC. "Hoe je het wendt of keert: Ajax heeft met Berghuis, Bergwijn, Brobbey, Taylor en jonge talenten toch heel veel kwaliteit. De puzzelstukjes zijn niet op de juiste plek gevallen en als team zijn ze kwetsbaar."