Bosz geeft De Jong compliment en maakt Touzani-vergelijking: 'Mogen ze daar doen'

Bosz heeft opvallend compliment voor De Jong: 'Ziet er alleen niet sierlijk uit'

30 september 2023 om 15:51
Laatste update: 30 september 2023 om 15:54

Peter Bosz erkent de kopkwaliteiten van Luuk de Jong, maar is ook onder de indruk van de techniek van zijn captain. Daarbij kijkt de trainer van PSV niet naar het aantal mooie trucjes dat De Jong in huis heeft.

De Jong is met zijn kopkwaliteiten dit seizoen goud waard voor PSV, maar Bosz zit dat de spits nog meer kan. "Koppen is een kwaliteit van 'm, maar dat is ook zijn techniek", laat de oefenmeester optekenen door de NOS. "Zijn eerste balaanname is bijna altijd goed voor zo'n grote jongen. Het ziet er bij hem alleen niet altijd heel sierlijk uit. Maar als hij een bal moet kaatsen, is het bijna altijd goed bij hem."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"En dat is gewoon techniek. Een bal in je nek leggen en dat soort gekkigheid is geen techniek voor mij. Dat mogen ze bij Touzani doen", gaat Bosz verder. "Waar het om gaat, is die eerste balaanname. Dat die niet wegspringt. En het gaat om de eerste kaats dat die op de juiste snelheid bij je medespeler komt. Dat is voor mij techniek. En dan heeft hij een heel goede techniek."