Mourinho heeft het zwaar bij AS Roma: 'Nogmaals, ik ben niet het probleem'

Mourinho heeft het zwaar bij AS Roma: 'Nogmaals, ik ben niet het probleem'

30 september 2023 om 17:06

José Mourinho staat er niet goed voor met AS Roma. De oefenmeester verloor deze week van Genoa (4-1) en staat momenteel op een teleurstellende zestiende plaats in de Serie A. Fans van de club willen zelfs dat de Portugees wordt ontslagen.

"Ik ben niet het probleem", aldus Mourinho op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Frosinone. Ook kwam de verloren Europa League-finale ter sprake. "Drie maanden geleden deed iedereen of het een tragedie was als ik zou vertrekken. Ik vertelde de spelers toen dat ik zou blijven. Toen we twee dagen later een competitiewedstrijd speelde, riepen de fans dat ik hier altijd zou moeten blijven. Toen gaf ik mijn woord aan de eigenaar."

Nu staat Mourinho onder druk, al vindt The Special One dat de fans juist blij moeten zijn dat hij er nog is. Afgelopen zomer kreeg de manager namelijk het 'gekste' aanbod ooit van Al Hilal uit Saudi-Arabië. "Afgelopen zomer kreeg ik het grootste, gekste aanbod dat een coach ooit heeft gehad in de geschiedenis van het voetbal. Ik heb het afgewezen, want ik had mijn woord gegeven aan de fans en aan de spelers. Drie maanden later doet iedereen of ik een probleem ben, dat accepteer ik niet."

Mourinho vervolgt: "Ik lees geen kranten en kijk geen televisie. Mijn vrienden vertellen me dat er wordt gezegd dat ik weg zou moeten. Nogmaals, ik ben bij deze club het probleem niet. Dingen hebben veel factoren. Je kunt ook niet zeggen dat één iemand verantwoordelijk is voor alle overwinningen. Dat zijn we allemaal. We willen winnen, we moeten winnen en gaan ook weer winnen. Alleen alibi’s moeten we bij deze club niet gaan zoeken."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: