Feyenoord rekent af met Go Ahead en is klaar voor duel met Atlético Madrid

Oppermachtig Feyenoord rekent af met Go Ahead en is klaar voor clash met Atlético

30 september 2023 om 18:27

Tussen de Klassieker en het Champions League-duel met Atlético Madrid in stond voor Feyenoord een verplicht nummertje tegen Go Ahead Eagles op de rol. Hoewel de Deventer ploeg zich kranig verweerde, kwamen de Rotterdammers niet in de problemen: 3-1.

Feyenoord dacht deze week geen midweekse wedstrijd te hebben, maar kwam bedrogen uit nadat de Klassieker gestaakt werd. Drie dagen nadat de ploeg van Arne Slot definitief had afgerekend met Ajax, wachtte Go Ahead. Slot hield zijn elftal intact en dus stond Santiago Gimenez, de man in absolute topvorm, in de basis.

Go Ahead was met goede bedoelingen naar De Kuip gekomen en probeerde te voetballen, maar kwam daar vrijwel niet aan toe. Feyenoord was simpelweg een maatje te groot. Binnen het kwartier hadden Calvin Stengs en Igor Paixão Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange getest, terwijl Dávid Hancko maar net over kopte uit een corner. Een mogelijkheid van Bobby Adekanye was het enige wat de ploeg van René Hake daartegenover kon stellen.

Toch duurde het nog even voor Feyenoord de leiding pakte. Vlak voor rust brak Yankuba Minteh de ban, maar zijn doelpunt werd teruggefloten door de VAR, wegens een eerdere handsbal van Mats Wieffer. Beide ploegen leken met 0-0 de rust in te gaan, tot Minteh in de tweede minuut van de extra tijd alsnog het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Na zwak verdedigen van Go Ahead schoof de Zambiaan de bal door de benen van De Lange.

Na rust was het spelbeeld niet anders. Gimenez bleef naarstig op zoek naar zijn tiende competitietreffer, maar het was niet de wedstrijd van de Mexicaan. Via Stengs - na een heerlijke voorzet van Quilindschy Hartman - viel tien minuten na rust de 2-0. Het Feyenoord-middenveld draaide in het tweede bedrijf op volle toeren, waardoor Go Ahead er niet meer aan te pas kwam.

Gimenez stuitte op De Lange, Minteh schoof net naast: het was wachten op de derde Feyenoord-goal. Die viel uiteindelijk. Gimenez pakte net voordat hij gewisseld werd zijn doelpunt mee, door knap weg te draaien bij zijn directe tegenstander en koel af te ronden. Daarmee heeft hij na zeven wedstrijden zijn tiende competitietreffer te pakken en zat het duel in het slot.

Via invaller Sylla Sow deed Go Ahead nog iets terug, maar verder dan 3-1 kwam de ploeg niet. Feyenoord kan zich richten op de Champions League. Aanstaande woensdag nemen de Rotterdammers het in Wanda Metropolitano op tegen Atlético Madrid. Op de Eredivisie-ranglijst klimt Feyenoord naar plek twee. AZ en FC Twente kunnen later deze speelronde nog over de Rotterdammers heen.