Negenkoppig Liverpool houdt stand in Noord-Londen en vertrekt met punt

Negenkoppig Liverpool ziet punt in slotseconde verdampen door eigen goal

30 september 2023 om 20:30
Laatste update: 30 september 2023 om 20:34

De Premier League-kraker tussen Tottenham Hotspur en Liverpool FC is zaterdag uitgelopen op een ware thriller. The Reds stonden lange tijd met negen man en gingen in de slotseconde onderuit door een eigen goal van Joel Matip: 2-1.

Bij het affiche in Noord-Londen waren de nodige Nederlanders te vinden. Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Cody Gakpo er vanaf de aftrap, terwijl Micky van de Ven bij de Spurs mocht beginnen. Liverpool zette in de openingsfase druk, maar Tottenham wist zich daaronder uit te voetballen. Het duel werd pas écht opengebroken na een klein half uur, toen Curtis Jones in niemandsland een ontzettend domme overtreding beging en met direct rood mocht vertrekken.

Liverpool leek op voorsprong te komen, maar de treffer van Luis Diáz werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel, iets wat volgens de eerste beelden een vrij aparte beslissing leek. Na ruim een half uur spelen was het de Spurs die op voorsprong kwam. Heung-min Son rondde een fraaie aanval af, opgezet vanaf de linkerflank. Liverpool leek met een achterstand de rust in te gaan, maar Gakpo zette op slag van rust de twee ploegen naast elkaar. De Nederlander blesseerde zich toen hij zich opendraaide en werd in de tweede helft vervangen door Diogo Jota.

In de tweede helft ging het van kwaad naar erger voor Liverpool. De ingevallen Jota maakte twee keer in korte tijd een overtreding en mocht eveneens met rood vertrekken, waardoor het negen tegen elf was in Noord-Londen. In de slotfase kwam Ryan Gravenberch nog binnen de lijnen voor Alexis Mac Allister. Klopp moest zijn strijdplan flink omgooien, maar moest uiteindelijk tóch het hoofd buigen. Joel Matip liep een voorzet in de slotseconde hard binnen in eigen goal.

Door de overwinning pakt Tottenham de tweede plek in de Premier League. Liverpool blijft op plek vier steken met zestien punten.