Nederlands getint Inter zegeviert, Van Bommel en Antwerp wéér doelpuntloos gelijk

Martínez-show bij Nederlands getint Inter, Van Bommel wéér doelpuntloos gelijk

30 september 2023 om 22:36

Internazionale heeft, met drie Nederlanders in de basis, een ruime zege op Salernitana geboekt. Het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel kwam niet langs KV Mechelen.

Salernitana - Internazionale 0-4
Voor het eerst sinds er drie Nederlanders bij Inter spelen stonden Denzel Dumfries, Stefan de Vrij én Davy Klaassen aan de aftrap. Hoewel de Italianen het betere van het spel hadden, verliep de wedstrijd uiterst stroef. Pas na ruim een uur pakten I Nerazzurri de leiding. Lautaro Martínez rondde een fraaie pass van Marcus Thuram doeltreffend af.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Genoa

  • logo

    Internazionale

Diezelfde Martínez gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot. Vlak daarna voltooide hij vanaf de penaltystip ook nog een hattrick. Alsof het niet gekker kon, tekende de Argentijnse spits voor het laatste fluitsignaal ook nog voor zijn vierde treffer van de avond.

Daarmee heeft Inter de koppositie in de Serie A heroverd. Samen met aartsrivaal AC Milan gaat Inter aan kop in Italië. Beide ploegen hebben achttien punten uit zeven wedstrijden. Het doelsaldo van Inter is beter.

KV Mechelen - Royal Antwerp FC 0-0
Voor de derde keer op rij heeft Antwerp met 0-0 gelijkgespeeld. Na doelpuntloze remises tegen RWD Molenbeek en KAA Gent wist de ploeg van Van Bommel ook niet van Mechelen te winnen. Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen stonden in de basis en wisten niet tot score te komen. 

Op 15 september - daarna speelde Antwerp vier wedstrijden - wist The Great Old voor het laatst te scoren. Het is een punt van zorg voor Van Bommel, die met Antwerp op de vijfde plek staat in de Jupiler Pro League. De achterstand tot koploper Gent loopt op tot vier punten. Gent heeft een wedstrijd minder gespeeld.