RKC - Ajax definitief gestaakt, nog geen duidelijkheid over situatie Vaessen

30 september 2023 om 23:03
Laatste update: 30 september 2023 om 23:14

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is definitief gestaakt na het vreselijke moment rondom doelman Etienne Vaessen. De spelers van de thuisploeg zijn niet in staat om verder te spelen. Er is verder nog geen duidelijkheid over de situatie van Vaessen. Bij het moment van staking stond er een 2-3 stand op het scorebord.

Ajax had aanvankelijk wat recht te zetten, na de 0-4 nederlaag in de Klassieker. In de openingsfase waren de Amsterdammers, met Steven Bergwijn en Gaston Avila, duidelijk zoekende. Josip Sutalo maakte aan de bal vaak de verkeerde keuze, terwijl het überhaupt lang wachten was op het eerste serieuze gevaar van de Amsterdammers. Na meerdere speldenprikjes was de eerste échte kans direct een goal. Een fraaie individuele actie en dito steekpass van uitblinker Carlos Forbs werd keihard afgerond door Brian Brobbey.

De meegereisde Ajax-fans namen geen genoegen met de voorsprong. In het uitvak was op spanddoeken te lezen dat de aanhang het vertrek van leden uit de raad van commissarissen eist. Tot overmaat van ramp voor Ajax ging het op het veld ook mis. Michiel Kramer tekende voor rust voor de gelijkmaker door van dicht bij binnen te tikken.

Toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Forbs ontsnapte aan de aandacht van Aaron Meijers, die aan de noodrem moest trekken. De bal ging op de stip en Bergwijn pakte het cadeautje uit. Vlak na rust kwam RKC weer tot scoren, maar in de loop van de tweede helft zette Steven Berghuis de 2-3 op het scorebord met een schot in de korte hoek.

In de slotfase van de wedstrijd ging het echter helemaal mis. Brian Brobbey dribbelde op Vaessen af, maar de Ajax-spits speelde de bal iets te ver voor zich uit. Daardoor kwam hij ongelukkig in botsing met Vaessen. Verschillende spelers op het veld hadden direct door dat het goed mis was. De medische staf van zowel RKC als Ajax snelde naar Vaessen toe om hulp te bieden, terwijl de schrik goed zichtbaar was bij de spelers.

Tijdens de behandeling van de doelman hebben medici de boel afgeschermd met schermen, terwijl spelers ook een kring rondom de keeper vormden. De wedstrijd werd door het vreselijke moment eerst tijdelijk gestaakt en daarna definitief. De spelers van RKC waren door het vreselijke moment namelijk niet in staat om verder te voetballen. Het is nu niet duidelijk of Vaessen nu weer bij kennis is, hoe hij eraan toe is en wat er precies aan de hand is.