Kroes kijkt 'met lede ogen' naar Ajax: 'Als ik morgen kan beginnen, graag'

Kroes kijkt 'met lede ogen' naar Ajax: 'Als ik morgen kan beginnen, graag'

02-10-2023 06:40 Laatste update: 06:40
123

Alex Kroes wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag bij Ajax. De opvolger van Edwin van der Sar als algemeen directeur ziet de situatie in Amsterdam 'met lede ogen aan'.

Per 15 maart volgend jaar wordt Kroes algemeen directeur bij Ajax. Wegens een concurrentiebeding kan hij nog niet weg bij AZ, waar Kroes nog onder contract staat. "Als ik morgen mag beginnen, dan heel graag. Je kan begrijpen dat ik ook met lede ogen toekijk wat er momenteel gebeurt. Maar ik denk nog steeds dat het heel lastig is om eerder te beginnen, maar ik sta er zeker wel voor open en dat weten de mensen binnen Ajax ook", zegt hij tegen de NOS.

Eigenlijk mocht Kroes door het concurrentiebeding pas na een jaar de stap naar Ajax maken. In overleg met AZ is die datum vastgesteld op 15 maart. "Daarin hebben AZ en ik elkaar gevonden op een prima manier en ik ben dankbaar dat AZ mij die reductie heeft gegeven", laat Kroes weten.

Volgens AZ-directeur Robert Eenhoorn is er een mogelijkheid dat Kroes eerder begint in Amsterdam. Hoe die constructie eruitziet, is onduidelijk. "De kier die Robert heeft aangegeven is er al een maand of anderhalf. Alleen ligt dat toch nog wat lastiger dan de meeste mensen denken, of weten."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: