Perez over bekritiseerde Ajacied: 'Ik vind hem juist heel erg vooruitgegaan'

Perez over bekritiseerde Ajacied: 'Ik vind hem juist heel erg vooruitgegaan'

02-10-2023 07:20 Laatste update: 07:29
21

Brian Brobbey boekt vooruitging, zo vindt ESPN-analist Kenneth Perez. In Dit was het Weekend vertelt hij dat de spits veel progressie maakt, waar Willem van Hanegem in het AD liet weten te vinden dat Brobbey stil staat in zijn ontwikkeling.

"Brobbey viel altijd om bij het afwerken. Dat viel mij altijd op, maar tegen RKC Waalwijk bleef hij weer op zijn benen staan", aldus Perez. "Een collega van ons (Willem van Hanegem, red.) vertelde dat hij Brobbey een zeer middelmatige speler vond geworden. Ik vind hem juist, eigenlijk in alles, heel erg vooruitgegaan."

"Toch valt er bij Brobbey, zeker bij het afwerken, nog ontzettend veel winst te behalen", stelt collega-analist Kees Kwakman. Brobbey maakte in de wedstrijd met RKC Waalwijk, die niet werd uitgespeeld wegens de trieste omstandigheden rondom RKC-keeper Etienne Vaessen, een goede indruk. Zo scoorde de spits de openingstreffer. "Zijn standbeen stond nu vast bij het doelpunt. Dat helpt hem enorm", aldus Perez. Kwakman stelt dat geen verdediger het makkelijk zal hebben tegen de Ajacied. "Daar sta je niet graag tegenover, hoor. Hij was weer goed aanspeelbaar. De kritiek op Brobbey ging veelal over zijn loopacties, maar nu was hij daarin een aantal keer belangrijk."