'Wederom ging het mis: Brobbey ook na botsing met Vaessen racistisch bejegend'

'Wederom ging het mis: Brobbey ook na botsing met Vaessen racistisch bejegend'

02-10-2023 10:36
223

Brian Brobbey heeft na de ernstige botsing met Etienne Vaessen weer een hoop racistische opmerkingen naar zijn hoofd gekregen. Dat spotte De Telegraaf. Het is niet de eerste keer dat Brobbey het moet ontgelden en racistisch bejegend wordt.

Op social media zou het na afloop van de wedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk, weer mis zijn gegaan richting Brobbey. Mensen verweten hem dat er opzet in het spel was bij de botsing met Vaessen. "In het open riool social media, waar ook Maurice Steijn het moet ontgelden, werd Brobbey in de uren na RKC-Ajax op schandalige wijze racistisch bejegend. Terwijl van opzet bij de trap tegen het hoofd van Vaessen geen enkele sprake was."

Het is niet de eerste keer dat Brobbey racistische opmerkingen naar zijn hoofd krijgt. Het ging al twee seizoenen achter elkaar mis bij FC Twente. Dit seizoen werd er een minderjarige fan opgepakt vanwege de racistische opmerkingen en vorig jaar kreeg een fan een klap van Steven Berghuis. Brobbey kwam zaterdag zonder opzet in botsing met Vaessen, waardoor de doelman van RKC Waalwijk langere tijd buiten bewustzijn was.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: