Gimenez als leermeester bij Feyenoord: 'Ik probeer nu van hem te stelen'

Gimenez als leermeester bij Feyenoord: 'Ik probeer nu van hem te stelen'

03-10-2023 14:05
19

Ayase Ueda wil dolgraag leren van Santiago Gimenez, zijn concurrent in de spits bij Feyenoord. De 25-jarige Japanner denkt dat hij en Gimenez ook samen in de punt van de aanval kunnen spelen.

Ueda, die woensdagavond tegen Atlético Madrid vermoedelijk gaat starten door de schorsing van Gimenez, heeft al veel opgestoken van zijn collega. "Ik respecteer Santiago zeer. Hij is topscorer in de Eredivisie en scoort aan de lopende band. Ik probeer nu van hem te stelen, daarmee bedoel ik dat ik let op hoe hij beweegt in de speelstijl van Feyenoord, welke wapens hij gebruikt", laat Ueda optekenen door Voetbal International.

"Santiago heeft veel dingen waaraan ik nog moet werken. Door veel naar hem te kijken, probeer ik van hem te leren." Ueda ziet het wel zitten om in een tweespitsensysteem met Gimenez te spelen. "Ik ben gewend aan een systeem met twee spitsen, zo deden we dat bij mijn vorige club Kashima, terwijl ik in Brugge (bij Cercle Brugge, red.) ook regelmatig als schaduwspits heb gespeeld."