Opgepakte Legia-spelers mishandelden AZ-beveiliger: gebroken elleboog als letsel

Opgepakte Legia-spelers mishandelden AZ-beveiliger: gebroken elleboog als letsel

06-10-2023 12:28
86

Er zijn inderdaad twee spelers van Legia Warschau opgepakt bij de ongeregeldheden na het duel met AZ. Dat bevestigt de politie aan De Telegraaf. Het zou gaan om Josué Pesqueira en Radovan Pankov, zij werden meegenomen omdat ze een beveiliger van AZ zwaar hebben mishandeld.

De politie heeft laten weten dat een 33-jarige Portugees en een 28-jarige Serviër zijn opgepakt, maar die gegevens komen overeen met Pesqueira en Pankov. De twee sloegen een beveiliger van AZ tegen de muur, nadat die de deur naar de spelersbus voor Legia had afgesloten. Dit was volgens het protocol, maar de spelers wilden zo snel mogelijk naar buiten omdat er angst was dat de fans elkaar zouden treffen rond het stadion.

De beveiliger van dienst zou een gebroken elleboog en een hersenschudding hebben opgelopen door toedoen van de twee Legia-spelers. De Poolse selectie trapte na de mishandeling de deur in en snelden naar de spelersbus. Daarna kwam de ME de spelersbus van Legia in om Pesqueira en Pankov te arresteren. Legia Warschau komt om 14:00 uur met een persconferentie over de gewelddadige voorvallen in Alkmaar. De reactie van AZ op het voorval zal later volgen.