Langdurige schorsing dreigt voor Pogba: ook second opinion positief

Pogba ziet ook bij second opinion positieve test: jarenlange schorsing dreigt

6 oktober 2023 om 14:45
Laatste update: 6 oktober 2023 om 15:20

Paul Pogba heeft ook in de second opinion positief getest op het gebruik van testosteron. De middenvelder van Juventus onderging eerder deze week wederom een test, die hij had aangevraagd om zijn onschuld te bewijzen. Dat is echter niet gelukt, zo meldt Sky Sport Italia. De Fransman komt daardoor in aanmerking voor een jarenlange schorsing.

Pogba werd op 20 augustus positief getest op testosterongebruik, na de uitwedstrijd tegen Udinese in de Serie A, waarin hij niet binnen de lijnen kwam. Drie weken geleden werd het resultaat van zijn dopingtest publiekelijk bekend en sindsdien traint hij niet meer met het team mee bij zijn club Juventus en is zijn salaris bevroren.

Met het resultaat van de second opinion wacht Pogba mogelijk een jarenlange schorsing. Voor het opzettelijk gebruik van een middel dat op de dopinglijst staat, staat een straf van vier jaar schorsing. Bij onopzettelijk gebruik is de straf twee jaar, waarmee het dus vooral de vraag zal zijn of de wereldkampioen van 2018 het middel met opzet heeft gebruikt. Ook zou Pogba mogelijk in aanmerking kunnen komen voor halvering van de schorsing als hij schuld bekend. La Gazzetta dello Sport meldde in september dat de voormalig speler van Manchester United op trainingskamp in de Verenigde Staten het middel tot zich nam zonder dit aan te geven bij de medische staf van zijn club.

Pogba is een grootverdiener bij Juventus. De Oude Dame maakt jaarlijks een slordige tien miljoen euro over naar de middenvelder. Met het contract tot medio 2026 zou de club dertig miljoen euro kunnen besparen, aangezien het de maatregel kan treffen om Pogba gedurende zijn schorsing een minumloon te bieden. Daarnaast zou Juventus mogelijk het contract kunnen opzeggen wanneer Pogba definitief schuldig bevonden is.