'Steijn kiest voor eigen jeugd en maakt één wijziging voor beladen duel met AZ'

'Steijn kiest voor eigen jeugd en maakt één wijziging voor beladen duel met AZ'

07-10-2023 11:03 Laatste update: 12:42
199

Ajax-trainer Maurice Steijn voert één wijziging door voor het belangrijke duel met AZ op zondag, verwacht het Algemeen Dagblad. Benjamin Tahirovic, die donderdag nog 84 minuten tegen AEK Athene speelde, moet het veld ruimen voor Silvano Vos.

Ajax heeft in oktober een enorm lastige maand voor de boeg. De Amsterdammers treffen AZ, FC Utrecht, Brighton & Hove Albion en PSV en ontvangen zondag de Alkmaarders op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Steijn voert voor het duel met AZ slechts één wijziging door volgens het AD en dat betekent dat onder meer Gáston Ávila op het veld blijft staan. De Argentijn pakte donderdag een negatief record door van de honderd passes er 27 in te leveren.

Wedden

Meer odds

Vos zal samen met Kenneth Taylor het controlerende blok vormen op het middenveld. De achttienjarige speler laat tot dusver een gedreven indruk achter, maar heeft wel veel overtredingen nodig in zijn spel. Voor Steven Berghuis is een plek op de nummer 10-positie ingeruimd. De voorhoede van de Amsterdammers zal bestaan uit Carlos Forbs, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Ávila, Hato; Vos, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn