Van Basten niet onder de indruk van bewierookt Ajax-talent: 'Doet niks bijzonders'

Van Basten niet onder de indruk van bewierookt Ajax-talent: 'Doet niks bijzonders'

09-10-2023 21:07
47

Ook aan tafel bij Rondo is Ajax onderwerp van gesprek. De Amsterdammers verloren zondag in eigen huis met 1-2 van AZ en staan op de zestiende plek in de Eredivisie. Voormalig Ajacied Marco van Basten ziet het tij niet snel keren bij Ajax.

"Ik zie het ook niet snel veranderen, nee", stelt Van Basten. "Het niveau is gewoon belabberd, van de spelers. Het is niet goed, het is niet des Ajax. Normaal heb je spelers waar andere spelers zich aan kunnen vastklampen, maar daar is er nu niet één van. Ze zijn allemaal op zoek naar een sterke schouder, of een kapstok of iets dergelijks. Ik zie er niet één."

Ruud Gullit ziet wel een speler met potentie, en noemt de naam van Silvano Vos. Iets waar Van Basten zich niet in kan vinden. "Nou, vind ik ook niet. Doet niks bijzonders. En wie is de kopman? Bergwijn? Die brengt het ook niet, die heeft moeite met zichzelf, om zichzelf nog op het niveau te brengen van het begin."

Youri Mulder geeft aan niet te begrijpen waarom men meer verwachtte van Ajax in de wedstrijd tegen de Alkmaarders. "Dit is toch iets wat al weken, maanden aan de gang is? Dit is een herhaaldelijk gesprek over een ploeg die heel erg zwaar in de put zit, die gaat niet ineens van AZ winnen. Dit was toch volkomen te verwachten? Zo snel progressie verwacht ik niet."