Blind cryptisch over Ajax-afscheidsbrief: 'Heb mijn gevoel op papier gezet'

Blind cryptisch over Ajax-afscheidsbrief: 'Heb mijn gevoel op papier gezet'

10-10-2023 15:34
91

Daley Blind heeft zich in gesprek met Veronica kort uitgelaten over de situatie bij Ajax. De Oranje-international benadrukt dat de huidige gang van zaken in Amsterdam hem pijn doet.

Blind heeft zich als speler van Girona gemeld bij het Nederlands elftal. In Spanje beleeft Blind een droomstart, met een tweede plaats voor Girona na negen speelrondes. Bij zijn oude club Ajax ziet het er minder rooskleurig uit. "Het doet me pijn om te zien, dat geldt denk ik voor elke Ajacied. Daar wil ik het bij laten."

Toch laat Blind zich verleiden om er nog iets over te zeggen. In zijn afscheidsbrief bij Ajax, eind 2022, gaf Blind aan 'te hopen dat Ajax Ajax blijft'. Hij wil niet aangeven of hij voorzag dat de Amsterdammers in een dergelijke neerwaartse spiraal zouden komen. "Ik heb op dat moment mijn gevoel op papier gezet", houdt hij zijn kaarten tegen de borst. "Dat was toen, hoe ik me voelde en hoe ik over de situatie dacht. Dat was ver voor hoe het nu gaat."

Oranje
De teller van Blind staat op 103 interlands. Dat kunnen er na deze interlandperiode - Oranje speelt tegen Frankrijk en Griekenland - 105 zijn. "Ik ben nog altijd blij om hier te zijn", zegt de linkspoot. "Naarmate je ouder wordt, je andere keuze in je carrière maakt en je hier binnenkomt, dan blijft dat een trots moment."